Hopp til hovedinnhold
Sist oppdatert 12.06.2024
Bilpleie

Beskytt bilen mot UV-skader med Ditecs avanserte behandlinger

Solens UV-stråler kan forårsake alvorlige skader på bilens lakk over tid. I denne artikkelen forklarer vi de tekniske aspektene ved UV-skader, hvordan det påvirker bilens utseende og verdi, og hvilke løsninger Ditec tilbyr for å beskytte bilen din effektivt.

Stein Kjetil Holvik Ditec® Norge

Solens UV-stråler kan forårsake alvorlige skader på bilens lakk over tid. I denne artikkelen forklarer vi de tekniske aspektene ved UV-skader, hvordan det påvirker bilens utseende og verdi, og hvilke løsninger Ditec tilbyr for å beskytte bilen din effektivt.

Problemet med sol og UV-stråler

Sollys, spesielt UV-stråler, er en av de største truslene mot bilens lakk. Når bilen står parkert utendørs eller kjører i sterkt sollys, eksponeres lakken konstant for disse strålene. UV-stråler bryter ned de kjemiske bindingene i lakken, noe som resulterer i falming, oksidering og svekkelse av overflatebeskyttelsen.

Hva kan skje med lakken?

  • Falmende farger: Over tid vil UV-stråler få bilens lakk til å falme, og fargene mister sin opprinnelige glans og dybde. Dette gjør at bilen ser eldre og mer slitt ut enn den egentlig er.
  • Oksidering: UV-stråler kan oksidere lakken, noe som fører til at overflaten blir matt og grov. Dette svekker ikke bare det estetiske utseendet, men også lakkens beskyttende egenskaper.
  • Sprekker og flassing: Ved langvarig eksponering kan lakken begynne å sprekke og flasse av, noe som kan føre til rustdannelse og ytterligere skader på bilens karosseri.

Beskytt bilen med Ditecs produkter

Ditec tilbyr avanserte løsninger for å beskytte bilens lakk mot de skadelige effektene av UV-stråler.

  • Ceramic Ultra: Det aller råeste innen bilpleie! Ceramic Ultra er vår fremste lakkbeskyttelse og er designet for å hjelpe deg med å holde bilens finish på topp. Behandlingen består av en to-komponent keramisk lakkbehandling med en hard undercoating og en hydrofobisk topcoating som binder seg til hverandre og lakken. Den gir også utmerket UV-beskyttelse som hindrer lakken i å falme. Lakkbeskyttelse med 9 års garanti.

  • Ceramic Plus: Ditec Ceramic Plus er en egenutviklet versjon av Ditec Ceramic Ultra. Lakkbeskyttelsen tåler petroleumsbaserte vaskemidler, gir sterk motstand mot ytre påvirkninger, er vannavstøtende og gjør det vanskelig for smuss å feste seg. I tillegg gir den solid UV-beskyttelse for å forhindre solskader på lakken. Ditec Ceramic Plus er en enkomponent keramisk lakkbelegg som fremhever en eksepsjonell glans. Lakkbeskyttelse med 6 års garanti.

  • Ceramic Light: Ditec Ceramic Light er et enkomponent keramisk lakkbeskyttelse som skaper en holdbar og vannavvisende overflate. Den gir ikke like sterk og langvarig beskyttelse som Ditec Ceramic Ultra og Ceramic Plus, men er mye bedre enn all voks som er tilgjengelig på markedet. Den tilbyr også god UV-beskyttelse som hjelper med å bevare lakken. Dette er en kostnadseffektiv beskyttelse med gode egenskaper. Lakkbeskyttelse med 3 års garanti forutsatt at du følger vårt garantiprogram. Denne krever ny behandling hvert år.

Bestill din UV-beskyttelse hos Ditec
For å unngå UV-skader og bevare bilens utseende, anbefaler vi at du besøker ditt lokale Ditec Senter for en profesjonell behandling. Våre eksperter står klare til å beskytte bilen din med toppmoderne produkter og metoder. Bestill en time i dag og sikre at bilen din får den beste beskyttelsen mot skadelige UV-stråler.

Ta kontakt med ditt nærmeste Ditec Senter nå og få den UV-beskyttelsen bilen din fortjener. Med Ditecs avanserte behandlinger kan du være trygg på at lakken holder seg like fin i mange år fremover.