Hopp til hovedinnhold
Sist oppdatert 16.08.2023
Vedlikehold

Effektive metoder for å beskytte bilens lakk mot rust

Når du kjører, spesielt om vinteren, blir bilens lakk utsatt for flyverust fra piggdekk og bremseskiver. Her deler vi enkle og effektive tips for å ta vare på lakken ved hjelp av ulike produkter.

Stein Kjetil Holvik Ditec® Norge

Veisalt og rust: En tøff kombinasjon.

På norske veier er salt en av de store utfordringene. Veisaltet som benyttes her inneholder ikke bare natriumklorid, men også kalsiumklorid. Mens dette er positivt for smelting av is, kan det også føre til rust på bilene.

Fire enkle råd for å unngå rust på lakken til bilen din:

Oppretthold bilens renhet
Regelmessig og grundig rengjøring av bilen er essensielt, spesielt om vinteren. Vær ekstra nøye og ikke oversett vanskelige områder som lister og dørkarmer, der skitt, smuss og salt lett kan samle seg. Sørg for at bilen tørker skikkelig etter vask, bruk enten mikrofiberklut eller syntetisk pusseskinn.

Polering for beskyttelse
Start med en avfetting for å fjerne fett, tjære, salt og asfalt. Deretter bør du investere tid i å beskytte lakken gjennom jevnlig polering. Dette bidrar til å avverge rustpartikler og skader.

Bilens overflate blir også påvirket av metallpartikler fra bremseskiver og bremseklosser, i tillegg til piggdekk om vinteren. Det er derfor viktig å eliminere metallpartiklene som fester seg i lakken. Her anbefaler vi Ditec rustpartikkelfjerner, som du påfører fra dørhåndtaket og nedover. La produktet virke i omtrent 3 minutter før du skyller av, ideelt sett med en høytrykksspyler. Kombinasjonen av Miljøavfetting og rustpartikkelfjerner er ideell: der avfettingen når sine grenser, kan rustpartikkelfjerneren trå til – og omvendt.

Lakkbeskyttelse
En lakkbeskyttelse vil være med på å forhindre tidlige rustangrep og gjøre det enklere å vedlikeholde bilen din. Les mer om våre lakkbeskyttelser her

Rask reparasjon av skader
Dersom bilen din har riper eller bulker, er det viktig å håndtere disse så snart som mulig. Skader på lakken gjør den mer mottakelig for rust over tid. Det samme gjelder for monterte deler: skitt som samler seg mellom delen og bilen kan øke risikoen for rust.

Enten du ønsker å utføre vedlikeholdet selv eller få hjelp fra ditt nærmeste Ditec-senter, er disse metodene nøkkelen til å beskytte din bils lakk mot rust og opprettholde blank og fin overflate.