Hopp til hovedinnhold
Publisert: 11.06.2024
Bilpleie

Beskytt bilen din mot insektskader på lakken

Insekter på bilens lakk er mer enn bare en estetisk plage. De kan forårsake betydelige skader hvis de ikke håndteres riktig. Lær hvordan du beskytter lakken mot insektrester og bevarer bilens glans gjennom hele kjøreturen.

Stein Kjetil Holvik Ditec® Norge

Utfordringen med insekter på lakken

Når du er på veien, spesielt på lange turer gjennom Europa, vil bilen uunngåelig møte store mengder insekter. Disse insektene, når de treffer bilen i høy hastighet, kan feste seg til fronten, speilene og vinduene. Over tid brytes insektrester ned og frigjør syrer som kan etse seg inn i lakken, forårsake misfarging og etterlate permanente merker.

Hva er det i insekter som kan skade lakken?
Insekter inneholder proteiner og syrer som begynner å bryte ned raskt etter at de treffer overflaten på bilen. Disse stoffene kan være svært etsende og kan skade lakken hvis de ikke fjernes raskt. Selv om det kan virke som små flekker, kan de over tid føre til betydelige skader som er dyre å reparere.

Beskytt lakken mot insekter
For å beskytte bilen din mot insektskader, er det viktig å bruke riktige vedlikeholdsprodukter og teknikker. Ditec tilbyr en rekke løsninger som sikrer at lakken forblir uberørt og skinnende, selv etter lange kjøreturer.

  • Keramisk lakkforsegling: Denne beskyttelsen danner en barriere som forhindrer insektrester fra å feste seg til lakken og gjør det lettere å rengjøre bort smuss. Keramisk lakkforsegling fra Ditec gir langvarig beskyttelse og holder bilen din blank og ren under hele turen.
  • Spesialiserte rengjøringsprodukter: Bruk av produkter designet for å fjerne insekter kan gjøre en stor forskjell. Ditec sine insektfjernere er utviklet for å løse opp insektrester uten å skade lakken. Disse produktene er enkle å bruke og gir raske resultater.

Praktiske tips for vedlikehold

  •  Regelmessig rengjøring: Fjern insektrester så snart som mulig etter en kjøretur. Dette hindrer syrer fra å bryte ned lakken. Les vår guide om rengjøring her!
  • Skumvask: Bruk skumvask som en forvask for å løse opp og fjerne insekter før den manuelle vasken. Dette reduserer risikoen for riper og sikrer en dypere rengjøring. Les vår guide om skumvask her!
  • Profesjonell behandling: La en profesjonell bilpleier påføre keramisk lakkforsegling for optimal beskyttelse. Ditec tilbyr ekspertise og kvalitetsprodukter som sikrer langvarig beskyttelse mot insektskader.

    Les mer om våre behandlinger her!

Slik bevarer du bilens glans
Beskytt bilen din mot insektskader og hold lakken skinnende ren gjennom hele ferien. Besøk ditec.no og ditec.shop i dag for å se vårt utvalg av lakkbeskyttelsesprodukter og spesialiserte rengjøringsløsninger. Våre sertifiserte fagfolk står klare til å hjelpe deg med å bevare bilens skjønnhet og verdi.

Husk, riktig vedlikehold er nøkkelen til en bil som ser ny ut, år etter år. Ta kontakt med Ditec for en konsultasjon og oppdag hvordan våre produkter kan beskytte bilen din mot insektskader.